QUI SOM

Hola! En primer lloc, gràcies per l’interés en voler conèixe’ns una mica més. Em dic Inés, i sóc nascuda a Barcelona, igual que Raimon, el meu company de vida i aventures. Desde que tinc coneixement no recordo passar massa temps lliure a la ciutat. Els caps de setmana sempre estava a la Masia amb els tiets a Sant Martí de Sarroca, i els estius els passava als pobles del pare i la mare, Burgos i Pirineu aragonés/Navarra. Però de seguida el Raimon i jo vàrem començar a rodar junts pel mon.

Va arribar el moment de deixar els grans viatges per estar més a prop dels pares, que s’anaven fent molt grans. Va ser el 2012 quan vaig començar a conèixer el Pallars Jussà, molt desconegut per mí fins aleshores. Buscava un poble on poder passar els estius sense aglomeració turística, en un entorn rural molt similar al poble matern de la meva infància, i el Jussà era tan semblant, que de seguida el vaig fer meu. Desde aleshores, el Raimon i jo, així com la resta de la família, hem gaudit molt del territori, tant dels espais naturals i els paisatges, com de la gastronomía. Per nosaltres, conèixer la gastronomía local és una de les experiències fonamentals de qualsevol viatge. De fet, recordem molts llocs on hem estat pel que/on vàrem menjar. No us passa? Però d’aquí a decidir engegar aquest projecte, hi ha un recorregut vital important.

Durant 20 anys vaig treballar a una empresa dedicada al món financer que em va permetre seguir estudiant diverses disciplines i viatjar, però va arribar un moment en que vaig ser conscient que no volia fer el mateix durant 20 anys més, així que vaig sortir de la meva zona de confort (així ho diuen ara) per dedicar-me a la producció d’events musicals de gran i petit format. Van ser uns anys d’aprenentatge intens i unes experiències inolvidables. Però de sobte va arribar la COVID19 i tot va quedar congelat. Sense cap horitzó a la vista pel retorn a curt termini als grans concerts, em va tocar agafar aire, empenta i saltar de nou a una altra aventura professional. Era un projecte que ja estava al calaix, esperant per veure la llum més endavant, però la pandèmia ho va accelerar tot.

El resultat és la proposta de Restaurant i espai polivalent de Cal Jou, la millor excusa per deixar enrere la gran ciutat de Barcelona. Desde Cal Jou volem oferir una cuina tradicional amb els millors productes pallaresos i d’arreu de la península, sense ornaments ni floritures, simplement a base de la millor materia primera i una tradició culinària familiar.

A l’antic celler, a més d’un espai ideal per grups, es pretèn programar activitats com xerrades, presentacions, i sobre tot concerts acústics de molt petit format.

Al Pallars hi ha molt per descobrir i volem participar en la promoció d’activitats per què el territori es mantingui viu, però amb la premisa de deixar la mínima petjada possible . Us anirem explicant com pretenem aconsseguir-ho.

Fa poc vaig sentir aquesta reflexió: Cuidem el que estimem, i estimem el que coneixem.

Així que desde Cal Jou volem donar a conèixer el territori per que arribeu a estimar-lo tant com nosaltres i ens ajudeu a preservar-lo. CONÈIXER – ESTIMAR – PRESERVAR

Ens acompanyeu?